De vzw draait al 40 jaar op het engagement van de mensen die zich thuis voelen op ons plekje en hun steentje willen bijdragen. Zonder dit gevoel van verbondenheid stopt het project met bestaan.

45% belastingaftrek bij giften!

De coronacrisis heeft ons allemaal zwaar getroffen. Ook het Molenhuis werd niet gespaard. In dit en vorig jaar kregen we te maken met heel wat afgelastingen, en daarmee zagen we ook onze inkomsten dalen.

Toch blijven we moedig verder bouwen aan onze gezellige plek in de Ardennen in de hoop daar binnenkort nog eens samen rond de kachel te zitten. De coronacrisis biedt namelijk ook kansen. Omdat het huis momenteel weinig bezet is, is het de ideale kans om enkele werken te doen waar we al jaren van dromen.

Daarom startten we dit jaar aan de bouw van een nieuwe sanitaire voorziening, maar om deze werken te kunnen realiseren zoeken wij naar extra fondsen.

Gelukkig staan we er niet alleen voor. De Koning Boudewijnstichting verleent haar medewerking aan het project. De giften vanaf 40 € per jaar aan de Stichting geven aanleiding tot een belastingvermindering tot 45% op het werkelijk gestorte bedrag (art. 145/33 WIB).

Alle beetjes zijn welkom. Met een minimumgift van €40 help je ons al een stuk verder. Een hoger bedrag geeft natuurlijk een extra boost voor ons project. De totale renovatie werd geschat op 61.000 euro. Als molenaars proberen wij uiteraard de kosten te drukken door zoveel mogelijk werken zelf uit te voeren.

Ondanks dit zullen we toch moeten beschikken over de nodige fondsen. Help het Molenhuis mee naar nieuw sanitair en stort jouw bijdrage op projectrekening BE10 0000 0000 0404 BIC: BPOTBEB1 van de Koning Boudewijnstichting met vermelding “128/3269/00031” opgepast: gestructureerde melding.

De vooruitgang van de werken gaan gedetailleerd te volgen zijn op onze website en via de normale communicatiekanalen (nieuwsbrief, facebook, activiteitenkalender)!

Steun de molen gratis financieel

Het Molenhuis is lid van Trooper. Dit is een organisatie die samenwerkt met een hele hoop webshops. Als je een aankoop doet bij één van deze shops, steunen zij Het Molenhuis met een percentje van je aankoop.

Hoe werkt het?

Stap 1: Ga naar onze Trooper pagina: klik hier

Stap 2: Kies je webshop en klik door.

Stap 3: Doe je aankoop, je betaalt géén euro extra!

Stap 4: De molen krijgt een percentje van je aankoop!

Op de website van Trooper vindt je uiteraard nog een hele boel informatie over hoe dit juist in zijn werk gaat.

Vrijwilligerswerk

Al wie al eens in Het Molenhuis is geweest, weet dat er steeds wel wat werk staat te wachten: schoonmaken, lampen vervangen, schilderen, houtvoorraad aanvullen, maaien, snoeien of wieden, ...

Wie de handen uit de mouwen wil steken voor een deugddoende, ontspannende inspanning is welkom op onze molenweekends of molenmeerdaagse. Samen werken schept dichte banden en dat is waar het in Het Molenhuis uiteindelijk om draait.

Meer details

Legaten

Je kan de Molen ook helpen in je testament. Voor ‘goede doelen’ is dat een belangrijke bron van inkomsten geworden: ze ontvingen in 2019 bruto bijna 330 miljoen euro uit erfenissen, iets meer dan 900.000 euro per dag.

In Vlaanderen is bruto sinds 1 juli netto geworden: legaten ten gunste van een vzw met zetel in Vlaanderen zijn nu vrijgesteld van belastingen, dus elk bedrag voor de Molen komt 100% terecht.

Om je wegwijs te maken in de wetgeving rond legateren en schenken aan een goed doel is een gids uitgebracht die je GRATIS kan bestellen: https://www.testament.be

Alvast hartelijk bedankt in naam van iedereen die graag in het Molenhuis vertoeft, en hopelijk tot binnenkort, in Het Molenhuis.