Een plek in hartje Ardennen waar iedereen welkom is

De vzw “Moulin de Belle Meuse” biedt iedereen zo goedkoop en laagdrempelig mogelijk de kans om op vakantie te gaan in hartje Ardennen. De vzw organiseert eigen activiteiten, maar Het Molenhuis kan ook gereserveerd worden. Wij zijn voornamelijk een sociaal project. Voorrang wordt gegeven aan groepen die aandacht hebben voor mensen die het moeilijker hebben in onze samenleving, maar het Molenhuis is in principe beschikbaar voor iedereen die onze krachtlijnen respecteert.

Het Molenhuis is een gebouwencomplex, prachtig gelegen te midden van de bossen rond de Baraque de Fraiture, in het dorpje Bérismenil, vlak naast het beekje "Belle Meuse". Overnachtingen zijn mogelijk voor groepen tot 50 personen, maar ook kleinere groepen zijn welkom.

Corona treft ook Het Molenhuis

Het Molenhuis wordt uiteraard ook getroffen door het coronavirus. We bekijken van dag tot dag wat de maatregelen van de overheid zijn en houden jullie op de hoogte over eventuele aflassingen.

Daarnaast is onze verhuur uiteraard ook getroffen. Dit alles is een serieuze financiële domper voor ons project. Je kan ons alvast door deze moeilijke periode helpen door een gift te doen of bij je online aankopen onze trooperpagina te gebruiken!

Hoe werkt het?

Stap 1: Ga naar www.trooper.be/moulindebellemeuse

Stap 2: Klik op je webshop. De link weet nu dat je ons wil steunen.

Stap 3: Doe je aankoop zoals altijd. Je betaald geen euro extra

Stap 4: De webshop steunt de molen door een percentage van je aankoop aan ons door te storten.

Heb je vragen, niet aarzelen om contact op te nemen met ons. Dat kan via deze pagina of contact@moulindebellemeuse.be

De bever bouwt verder...

Terwijl Het Molenhuis gesloten is voor het publiek, bouwt de bever rustig verder. Hier zie je hem aan de splitsing tussen de Belle Meuse en het kanaaltje dat naar onze turbine loopt.

Mutskesweekend in de sneeuw

Het was een heuse grootouder met kleinkinderen editie met heel wat sneeuwpret. Sneeuwballen gooien, een stevige wandeling, knutselen en kinderyoga... En eens de koters slapen, vermoeide ouders en grootouders genietend rond de kachel...


Foto's

Overlijden Hilde Mertens

Met spijt in het hart moeten we een tweede sterfgeval melden binnen onze organisatie. Hilde Mertens was mede-organisator van het yoga en Afrikaanse dans weekend. Ze kwam geregeld mee naar de molenweekends en was een gekend gezicht op verschillende activiteiten. Ook zij laat een leegte achter die niet snel gevuld zal worden.

Hilde Mertens

Geboren op 13 december 1951

Onverwacht overleden op vakantie in Goa, India op 22 februari 2020.

Molenweekend in teken van hout

Het molenweekend stond vooral in het teken van hout. Er werd een dode boom omgelegd en een hele stapel hout gezaagd en gekliefd. Daarnaast was er ruimte voor enkele knutselprojectjes zoals bankjes voor onze kampvuurplek


Foto's