Een plek in hartje Ardennen waar iedereen welkom is

De vzw “Moulin de Belle Meuse” biedt iedereen zo goedkoop en laagdrempelig mogelijk de kans om op vakantie te gaan in hartje Ardennen. De vzw organiseert eigen activiteiten, maar Het Molenhuis kan ook gereserveerd worden. Wij zijn voornamelijk een sociaal project. Voorrang wordt gegeven aan groepen die aandacht hebben voor mensen die het moeilijker hebben in onze samenleving, maar het Molenhuis is in principe beschikbaar voor iedereen die onze krachtlijnen respecteert.

Het Molenhuis is een gebouwencomplex, prachtig gelegen te midden van de bossen rond de Baraque de Fraiture, in het dorpje Bérismenil, vlak naast het beekje "Belle Meuse". Overnachtingen zijn mogelijk voor groepen tot 50 personen, maar ook kleinere groepen zijn welkom.

Eerste trap staat erin!

De eerste trap staat erin. Dit prachtig houten exemplaar vervangt de oude stalen trap die van de speelzaal naar de bovenste verdieping ging. De trap zelf is op maat gemaakt uit rubberwood, wat als de meest ecologische houtsoort wordt aanzien!

Weer een stapje dichter bij het nieuwe sanitair

De vloer in onze nieuwe inkomhal ligt. Met deze prachtige houtkleurige tegels hopen we het een warm binnenkomen voor ieder te maken.

Soms is het tijd voor iets nieuws

De oude zetel ging al meer als 15 jaar mee, maar aan alles komt een einde. Daarom plaatsten we dit prachtexemplaar!

Weer een nieuw bankje

De pomp van onze waterzuivering heeft het begeven. Deze staat in een put en bij zware regenval loopt deze vol water. We moesten de pomp dus verplaatsen naar een droger plekje. Maar waar? En hoe dat een beetje mooi wegwerken? En uiteraard best ook weg van grijpgrage kinderhandjes.

Dit is wat we bedacht hebben. En nu hebben we er weer een gezellig zitplekje bij.

Overlijden Tony Hoeterickx

Tony,

Was dat even schrikken. We zagen het helemaal niet aankomen. Twee weken geleden zat je nog op je vertrouwde plekje in de zetel aan de kachel. Het Molenhuis was je tweede huis. Je raakte ermee vergroeid na meer dan 35 jaar. Een plek waar je mocht zijn, waar je de handen uit de mouwen stak en lang deel uit maakte van het bestuur.

Tony, je was een vaste waarde. Elk molenweekend was je van de partij. Geen meerdaagse zonder jou. Zelfs op je oude dag bleef je helpen: opmeten, aangeven, een blik op het gedane werk werpen, het terras schoon vegen. s‘ Avonds bleef je gezellig hangen in de zetel. Je luisterde naar alle gesprekken en net op het moment dat je denkt ‘Tony valt in slaap’ smeet je enkele woorden in de groep. Geen veelprater, maar wat gezegd moest worden werd gezegd.

Tony, het gaat je goed daarginds. We zullen je dankbaar herinneren in ons molentje.