Mutskesweekend in de sneeuw

Het was een heuse grootouder met kleinkinderen editie met heel wat sneeuwpret. Sneeuwballen gooien, een stevige wandeling, knutselen en kinderyoga... En eens de koters slapen, vermoeide ouders en grootouders genietend rond de kachel...


Foto's

Overlijden Hilde Mertens

Met spijt in het hart moeten we een tweede sterfgeval melden binnen onze organisatie. Hilde Mertens was mede-organisator van het yoga en Afrikaanse dans weekend. Ze kwam geregeld mee naar de molenweekends en was een gekend gezicht op verschillende activiteiten. Ook zij laat een leegte achter die niet snel gevuld zal worden.

Hilde Mertens

Geboren op 13 december 1951

Onverwacht overleden op vakantie in Goa, India op 22 februari 2020.

Molenweekend in teken van hout

Het molenweekend stond vooral in het teken van hout. Er werd een dode boom omgelegd en een hele stapel hout gezaagd en gekliefd. Daarnaast was er ruimte voor enkele knutselprojectjes zoals bankjes voor onze kampvuurplek


Foto's

Overlijden Ivo Hendrickx

Verdrietig en met mooie herinneringen nemen we afscheid van Ivo Hendrickx. Ivo was jaren bestuurslid en een hoeksteen van onze werking. Hij zal gemist worden.

Ivo Hendrickx

Geboren op 18 oktober 1952

Thuis overleden op 20 februari 2020 omringd door zijn familie.

Eerste editie van de stiltemidweek

De eerste editie van de stiltemidweek was een groot succes. Vooral de bibberbaden in het kanaaltje vielen in de smaak. Volgend jaar weer!

Foto's

Reetjes poseren voor de camera

De diertjes rond de molen zijn onze camera blijkbaar al wel gewend. Deze drie reetjes beginnen er zelfs voor te poseren!

Wandelweekend winter

Een stevige wandeling in bevergebied! We gingen eens kijken in het gebied rond La Chouffe.


Foto's

Oud op nieuw goed gevierd

Weer een stevige editie van oud op nieuw. Met 42 deelnemers zat het goed vol. Vooral de fakkeltochten en het kampvuur waren de hoogtepunten!


Foto's

Tussen kerst en nieuw - een bedankje voor onze vrijwilligers

Elk jaar doen we tussen kerst en nieuwjaar een drie daagse om onze vrijwilligers te bedanken. Een knus weekendje rond de kachel met lekker eten


Foto's

Het einde der sloten

Als je naar Het Molenhuis komt, wordt er jou een week voor je verblijf een sleutel toegestuurd via de post.

Zo doen we het al jaren, maar dat is vanaf nu verleden tijd. We hebben namelijk een codeslot geïnstalleerd aan de voordeur. Vanaf nu krijg je een code via mail doorgestuurd. Voor onze vrijwilligers is dit uiteraard werkbesparend en ook voor onze gebruikers een gemak. De sleutel moet namelijk niet meer terugbezorgd worden na het verblijf.

Via de voordeur kan je dus Het Molenhuis binnen. Alle andere deuren zijn van binnenuit te openen. We gaan hier een paar maanden mee proefdraaien en daarna komt er eventueel nog een codeslot bij aan de parking.

Uitbreiding speelzaal

Zoals je ziet op onderstaande foto is de speelzaal een beetje groter geworden. We braken een tussenwandje af en verwijderden de bijhorende schoenenkast.

Dit is stap één om op termijn nieuw sanitair te voorzien in Het Molenhuis.

Dubbel glas in het woonhuis

Het raam in het woonhuis is vervangen en heeft nu dubbel glas. Het woonhuis zal dus extra warm zijn deze winter!

Marter op onze composthoop

Onze composthoop blijft een graag geziene plek bij de beestjes uit de buurt.

De nieuwe bekleding van de Jeune Marié is helemaal klaar

Het was een regenachtig weekend, maar we hebben toch weer heel wat werk gedaan gekregen. De bekleding van de jeune marié werd verder afgewerkt en is helemaal klaar. Volgende keer nog een paar latjes plaatsen.

Op onze parking stonden ook bomen die meer en meer een gevaar vormden voor ons dak. Deze bomen hebben we omgezaagd. Met de takken maakten we een houtwal. Op het plantweekend doen we nieuwe aanplantingen.

Foto's

Wandelweekend herfst

Herfst is altijd paddenstoelentijd rond de molen!

Foto's