Overlijden Ivo Hendrickx

Verdrietig en met mooie herinneringen nemen we afscheid van Ivo Hendrickx. Ivo was jaren bestuurslid en een hoeksteen van onze werking. Hij zal gemist worden.

Ivo Hendrickx

Geboren op 18 oktober 1952

Thuis overleden op 20 februari 2020 omringd door zijn familie.

Eerste editie van de stiltemidweek

De eerste editie van de stiltemidweek was een groot succes. Vooral de bibberbaden in het kanaaltje vielen in de smaak. Volgend jaar weer!

Foto's

Reetjes poseren voor de camera

De diertjes rond de molen zijn onze camera blijkbaar al wel gewend. Deze drie reetjes beginnen er zelfs voor te poseren!

Wandelweekend winter

Een stevige wandeling in bevergebied! We gingen eens kijken in het gebied rond La Chouffe.


Foto's

Oud op nieuw goed gevierd

Weer een stevige editie van oud op nieuw. Met 42 deelnemers zat het goed vol. Vooral de fakkeltochten en het kampvuur waren de hoogtepunten!


Foto's

Tussen kerst en nieuw - een bedankje voor onze vrijwilligers

Elk jaar doen we tussen kerst en nieuwjaar een drie daagse om onze vrijwilligers te bedanken. Een knus weekendje rond de kachel met lekker eten


Foto's

Het einde der sloten

Als je naar Het Molenhuis komt, wordt er jou een week voor je verblijf een sleutel toegestuurd via de post.

Zo doen we het al jaren, maar dat is vanaf nu verleden tijd. We hebben namelijk een codeslot geïnstalleerd aan de voordeur. Vanaf nu krijg je een code via mail doorgestuurd. Voor onze vrijwilligers is dit uiteraard werkbesparend en ook voor onze gebruikers een gemak. De sleutel moet namelijk niet meer terugbezorgd worden na het verblijf.

Via de voordeur kan je dus Het Molenhuis binnen. Alle andere deuren zijn van binnenuit te openen. We gaan hier een paar maanden mee proefdraaien en daarna komt er eventueel nog een codeslot bij aan de parking.

Uitbreiding speelzaal

Zoals je ziet op onderstaande foto is de speelzaal een beetje groter geworden. We braken een tussenwandje af en verwijderden de bijhorende schoenenkast.

Dit is stap één om op termijn nieuw sanitair te voorzien in Het Molenhuis.

Dubbel glas in het woonhuis

Het raam in het woonhuis is vervangen en heeft nu dubbel glas. Het woonhuis zal dus extra warm zijn deze winter!

Marter op onze composthoop

Onze composthoop blijft een graag geziene plek bij de beestjes uit de buurt.

De nieuwe bekleding van de Jeune Marié is helemaal klaar

Het was een regenachtig weekend, maar we hebben toch weer heel wat werk gedaan gekregen. De bekleding van de jeune marié werd verder afgewerkt en is helemaal klaar. Volgende keer nog een paar latjes plaatsen.

Op onze parking stonden ook bomen die meer en meer een gevaar vormden voor ons dak. Deze bomen hebben we omgezaagd. Met de takken maakten we een houtwal. Op het plantweekend doen we nieuwe aanplantingen.

Foto's

Wandelweekend herfst

Herfst is altijd paddenstoelentijd rond de molen!

Foto's

Stekskesweekend

Prachtig weer op het stekskesweekend. We deden een heuze klimwandeling langs de ourthe, waar uiteraard het verplichte zwemmetje bij hoorde. Het was ook een muzikale editie! Zelden zoveel muzikanten mee gehad.

Foto's

Keukenbekleding

De grote keuken/jeune marié kreeg een nieuwe bekleding. We braken de oude planken af, isoleerden en brachten een nieuwe bekleding aan. Op het volgende molenweekend maken we dit projectje af.

Een speciale dank aan de groep van spoedgevallen gasthuisberg die op donderdag langskwamen en ons uit de nood geholpen hebben.

Monument voor ons 40 jarig bestaan

Op ons 10 jarig bestaan werd de boom geplant naast het terras. Op ons 20 jarig bestaan werd de sperwer geplaatst. Op ons 30 jarig bestaan werd een oud stuk van de turbine opgemaakt en aan de parking geplaatst.

Voor ons 40 jarig bestaan was dus ook een nieuw monumentje nodig. Het werd op ons 40 jarig bestaan feest ingehuldigd.