Overlijden Tony Hoeterickx

Tony,

Was dat even schrikken. We zagen het helemaal niet aankomen. Twee weken geleden zat je nog op je vertrouwde plekje in de zetel aan de kachel. Het Molenhuis was je tweede huis. Je raakte ermee vergroeid na meer dan 35 jaar. Een plek waar je mocht zijn, waar je de handen uit de mouwen stak en lang deel uit maakte van het bestuur.

Tony, je was een vaste waarde. Elk molenweekend was je van de partij. Geen meerdaagse zonder jou. Zelfs op je oude dag bleef je helpen: opmeten, aangeven, een blik op het gedane werk werpen, het terras schoon vegen. s‘ Avonds bleef je gezellig hangen in de zetel. Je luisterde naar alle gesprekken en net op het moment dat je denkt ‘Tony valt in slaap’ smeet je enkele woorden in de groep. Geen veelprater, maar wat gezegd moest worden werd gezegd.

Tony, het gaat je goed daarginds. We zullen je dankbaar herinneren in ons molentje. 

Een geslaagde molenmeerdaagse

De molenmeerdaagse zit er weer op. We kregen een hele hoop werk gedaan met genoeg tijd over voor een gezonde dosis fun!

De grootste klusjes werden gedaan in onze nieuwe sanitaire voorzieningen in aanbouw. Het plafond werd namelijk geïsoleerd en van een laagje gyproc voorzien. Daarnaast werden de voornaamste elektriciteitswerken uitgevoerd (kabels voor verlichting en stekkers, verplaatsen brandcentrale, ...). 

Zoals elk jaar is er altijd veel te doen in Het Molenhuis

Naast dit alles was er natuurlijk ook genoeg ruimte voor spel en vertier.  Er werd brood en pizza gebakken in de pizzaoven, er werden enkele wandelingen georganiseerd en bij valavond gingen we vaak bevers spotten. Het kabouterdorp van kabouter Floep werd heropgebouwd door een gemotiveerde piepjonge delegatie van molenaars en er is uiteraard heel wat afgelachen o.a. tijdens de "geen handen toegelaten" spaghetti avond. 

Bekijk een uitgebreide fotoreportage hier

Metselwerken en balken plafond klaar

De metselwerken zijn afgerond. Daarnaast zijn de balken van het nieuwe plafond gestoken. Het begint vorm te krijgen!

Leidingen gelegd

Alle leidingen zijn voorzien. Er is warm en koud water gelegd naar alle plaatsen waar het nodig is.

Muurtjes metsen begonnen

Alle aflopen zijn gelegd. Vervolgens is er een eerste vloer gegoten die moet dienen om een vlakke ondergrond te hebben om op verder te bouwen. Zoals je ziet is er daarna met de metselwerken gestart.

Mooie sfeerbeelden van Het Molenhuis in de sneeuw

Er ligt sneeuw in Het Molenhuis, veel sneeuw. En dat zorgde voor deze prachtige beelden!

De nieuwe ramen en een nieuwe deur staan erin! 

Tijdens de meerdaagse zijn de ramen van de speelzaal verwijderd en de openingen breder gemaakt. Ondertussen zijn de ramen geplaatst.

Verslag meerdaagse

Het was een meerdaagse in kleine groep. Maar we kregen toch een hoop werk gedaan.

Er werden voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van onze nieuwe badkamers.

- De ramen in de speelzaal zijn verwijderd. De raamopeningen werden breder geslepen en opgemetst om het plaatsen van nieuwe ramen toe te laten. 

- Er werd een deur gekapt van de speelzaal naar de mazoutgarage.

- De garagepoort van de mazoutgarage is verwijderd en de opening is toegemetst met een raamopening.

- Dit alles werd terug afgesloten tot de plaatsing van de ramen binnen enkele weken.

Daarnaast is er buiten ook veel werk gedaan.

- Het hele domein is gezeist en onder handen genomen qua groenbeheer. De bloementuin werd onkruidvrij gemaakt en op verschillende plaatsen werden er netels verwijderd

- Het kanaaltje naar de turbine werd op sommige plaatsen terug uitgediept en de kanaaloever is opgelapt. Beide waren dankzij de werkzaamheden van de bever nodig. De oever is ook groenvrij gemaakt.

- De bron werd aangepakt.

- We bouwden een bank aan het vijvertje van hout dat we nog liggen hadden

- Alle leuningen  langs de buitentrappen werden gesapt.

- De randen van de parking zijn gebosmaait. We gingen ook verder het gevecht aan met het onkruid tussen de steentjes.

Daarnaast nog wat andere klusjes

- De turbine heeft een onderhoud gekregen en draait weer rustig verder. Ze gaat nu ook bij lager water sneller produceren.

- Het mangat van onze gastank was een geliefde plaats voor mieren. Dit is beter afgesloten/

- De garage is nog eens opgerommelt

- Op verschillende plaatsen werden er kapotte lampen vervangen

Hopelijk gaat deze hele corona storm snel liggen. Het was eens fijn in een klein groepje, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd! 

Vloer speelzaal uitgebroken

De volgende stap in het nieuwe badkamersproject is voltooid. De oude vloer van de speelzaal is uitgebroken. Volgende stap is muurtjes metsen, leidingen leggen en een nieuwe vloer voorzien.

Overlijden Eddy Timmermans 

Drie weken is er gezocht naar Eddy nadat hij verdween uit een woon-zorgcentrum.  Zijn lichaam is vandaag teruggevonden in Heverlee. 

Artikel Het nieuwsblad: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200815_94660048

Hieronder het bericht van de familie. Wij wensen hun veel sterkte en steun!

Het is voorbij, onze grote zoektocht naar pa, is geëindigd. Vandaag, uitgerekend op de geboortedag van zijn moeder, hebben wij zijn lichaam teruggevonden. Verschillende Vlaamse en Nederlandse reddingshonden gesteund door PZ Leuven en Federale cel Vermiste Personen hebben deze ochtend deelgenomen aan een grote zoekactie rond het Heilig Hart Instituut, Heverleebos en omgeving. Het zijn deze honden die vanmiddag onze pa gevonden hebben. Drie weken geleden is hij gaan wandelen uit het WZC te Heverlee. Het was zijn wens om daar te vertrekken en terug te keren naar zijn vrouw, ons ma. HIj is gevonden op een ontoegankelijke plaats, achter de gebouwen van de KUL in Heverlee. Het is onze uitdrukkelijke wens om iedereen die zijn steentje bijgedragen heeft aan de grote zoekacties de afgelopen weken te bedanken. Geef ons de tijd om in familiekring de rust terug te vinden, onze zoektocht is voorbij.

Rust in vrede pa 

Sponsoring sanitair gevonden 

Met veel plezier en oprechte dankbaarheid kunnen wij jullie melden dat de Trappistenabdij van Westmalle ons verbouwingsproject wil steunen met een gift van 2000 euro. Een welgekomen som die ons alvast op weg gaat zetten naar een nieuw sanitair in Het Molenhuis.

We zijn hier, zeker in tijden van Covid-19, zeer blij mee en willen hun oprecht bedanken hiervoor. We raden jullie dan ook aan om een flinke toost uit te brengen op hun gezondheid met een Westmalle Tripel in de hand!

Meer info over de abdij: https://www.trappistwestmalle.be/nl

De bever bouwt verder... 

Terwijl Het Molenhuis gesloten is voor het publiek, bouwt de bever rustig verder. Hier zie je hem aan de splitsing tussen de Belle Meuse en het kanaaltje dat naar onze turbine loopt. 

Mutskesweekend in de sneeuw

Het was een heuse grootouder met kleinkinderen editie met heel wat sneeuwpret. Sneeuwballen gooien, een stevige wandeling, knutselen en kinderyoga... En eens de koters slapen, vermoeide ouders en grootouders genietend rond de kachel...


Foto's

Overlijden Hilde Mertens

Met spijt in het hart moeten we een tweede sterfgeval melden binnen onze organisatie. Hilde Mertens was mede-organisator van het yoga en Afrikaanse dans weekend. Ze kwam geregeld mee naar de molenweekends en was een gekend gezicht op verschillende activiteiten. Ook zij laat een leegte achter die niet snel gevuld zal worden.

Hilde Mertens

Geboren op 13 december 1951

Onverwacht overleden op vakantie in Goa, India op 22 februari 2020.

Molenweekend in teken van hout

Het molenweekend stond vooral in het teken van hout. Er werd een dode boom omgelegd en een hele stapel hout gezaagd en gekliefd. Daarnaast was er ruimte voor enkele knutselprojectjes zoals bankjes voor onze kampvuurplek 


Foto's

Overlijden Ivo Hendrickx

Verdrietig en met mooie herinneringen nemen we afscheid van Ivo Hendrickx. Ivo was jaren bestuurslid en een hoeksteen van onze werking. Hij zal gemist worden.

Ivo Hendrickx

Geboren op 18 oktober 1952

Thuis overleden op 20 februari 2020 omringd door zijn familie.

Eerste editie van de stiltemidweek

De eerste editie van de stiltemidweek was een groot succes. Vooral de bibberbaden in het kanaaltje vielen in de smaak. Volgend jaar weer! 

Foto's

Reetjes poseren voor de camera 

De diertjes rond de molen zijn onze camera blijkbaar al wel gewend. Deze drie reetjes beginnen er zelfs voor te poseren! 

Wandelweekend winter

Een stevige wandeling in bevergebied! We gingen eens kijken in het gebied rond La Chouffe.


Foto's