Ontmoeting

Te midden van deze rust en stilte kan je tot zichzelf komen, loskomen van zorgen, drukte en verplichtingen. Er groeit een plaats van niet meer moeten, van ontmoeten. Dan kan je de ander weer zien zoals hij is. Hier wordt echt ontmoeten, vriendschap bouwen van mens tot mens mogelijk.

Eenvoud en soberheid

Je ontdekt terug hoe alles met eenvoudige middelen kan, als ieder het beste van zichzelf geeft. Daarom is de inrichting van het huis ook sober. Met eenvoudige middelen wordt getracht een gezellige en rustige sfeer te creëren. Je vindt er geen luxe. Wel een stukje warmte dat je samen met anderen opbouwt: samen eten klaarmaken, opruimen, karweitjes opknappen, wandelen en genieten van het onverwachte van dergelijke situaties.

Relatie met de natuur

Het Molenhuis is een huis waar je stilte kan ervaren in een brok ongerepte natuur. Gelegen in een omgeving waar je kan thuiskomen bij jezelf en bij de kern van het leven. Omgeven door bossen is het een plaats waar je nog het ritme van dag en nacht kunt voelen. Waar je eindeloos stil kan worden om terug de diepe levenskracht in jezelf te beluisteren.

Voor iedereen

De vzw houdt haar activiteiten zo goedkoop mogelijk, om iedereen de kans te bieden te genieten van deze plek. Wel te verstaan, iedereen die deze krachtlijnen wil delen en eraan wil meewerken. Hierbij willen wij niet dat financiën een hinderpaal zouden vormen. Kortom, over de prijs kan gepraat worden, over de krachtlijnen niet.

Samen verantwoordelijk bezitten

Samen verantwoordelijk zijn betekent ook samen werken aan deze plek. Dit wil zeggen een ontmoetingsruimte gemeenschappelijk bezitten, gebruiken, onderhouden, ervan genieten en er zorg voor dragen

De vzw probeert, weliswaar in het klein, deze krachtlijnen concreet te maken en warm te houden. Misschien is het een druppel op een gloeiende plaat; maar waarom zou het geen kiem in vruchtbare grond kunnen zijn?