Naar de basis

18 augustus 2024 (18u) - 23 augustus 2024 (16u)

Volwassenen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, hun veerkracht willen verhogen en ervaringen willen uitwisselen met gelijkgestemden.  Terugkeren naar de basis door het samen bereiden van plantaardige voeding, lichaamswerk, creatieve en verbindende activiteiten.

zondagavond vanaf 18u. verwelkoming, potluck avondmaal, kennismaking en overlopen van het programma.

We beginnen de dagen met yoga of een ochtendwandeling in de prachtige omgeving van Het Molenhuis. Daarna ontbijten we met granen pap/granola/fruit/soep. 

Elke dag is er een workshop natuurdesembrood bakken, zodat iedereen het hele proces zeker kan meemaken. Je krijgt ook desem mee naar huis.

We koken dagelijks samen een voedzame, zomerse plantaardige lunch en avondmaal en drinken thee van de heerlijke munt die rond de vijver groeit. Binnen het budget probeer ik volwaardige, biologische basisproducten aan te kopen.  Dat laat echter geen ruimte voor buitensporigheden. Kan je ze niet missen, breng dan zelf een pakje koffie, chocolade, noten of gedroogd fruit mee. Ook alcoholische dranken worden niet voorzien.

Afhankelijk van de weersomstandigheden staan ook op het programma:

Wat is het Molenhuis?

VZW Moulin de Belle Meuse is een unieke organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers om betaalbare activiteiten aan te bieden. Eén van onze belangrijkste doelen is om mensen die het financieel niet zo breed hebben de kans te geven deel te nemen aan activiteiten die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. We willen een inclusieve gemeenschap creëren waar iedereen toegang heeft tot verrijkende ervaringen.

Onze activiteiten zijn dus zo betaalbaar omdat we ze samen vormgeven. Steunend op een belangrijke pijler van de vzw ‘ samen verantwoordelijk’ wordt gevraagd om hier en daar een handje toe te steken en te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden zoals: koken, afwassen, hout aanvullen, vuur maken, kuisen,… Op deze manier dragen wij allemaal samen dit mooie project.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier
Liefst voor één week voor startdatum
Inschrijving pas geldig na betaling.

Kostprijs (inclusief eten)

Vanaf 27 jaar: 110 €
Vanaf 18-26 jaar: 90
Extra kosten: 20€ om zalf te maken

Rekeningnummer: BE79 9730 6533 9133
Op naam van: Els Vanden Wyngaerd
Vermelding: Naar de basis

Meebrengen

- Hoeslaken en kussensloop
- Slaapzak of donsdeken
- Toiletgerief
- Warme kleren aangepast aan seizoen
- Pantoffels
- Zaklamp
- Yogamat
- Kleding waarin je comfortabel kunt bewegen
- Handwerkspullen voor theemuts en theepot
- Lege zalfpotjes
- Boeken en materiaal voor activiteiten die je wil delen
- Groentjes/fruit/kruiden uit eigen tuin
- Lekkers dat je niet kunt missen
- Iets voor het eerste avondmaal (potluck)
- Muziekinstrumenten

Verantwoordelijke:  Els Vanden Wyngaerd
Telefoonnummer: 0473/284494
E-mail: els.vanden.wyngaerd@telenet.be