Molenweekend Herfst

31 oktober 2024 (18u) - 3 november 2024 (16u)

Al wie al eens in Het Molenhuis is geweest, weet dat er steeds wel wat werk staat te wachten: schoonmaken, lampen vervangen, schilderen, houtvoorraad aanvullen, maaien, snoeien of wieden, ... Een werkweekend lijkt op het eerste zicht geen boeiend weekend en werken is vaak iets dat mensen afschrikt. Maar toch is dit één van de peilers waarop Het Molenhuis zich staande houdt.

De vzw draait al 40 jaar op het engagement van de mensen die zich thuis voelen op ons plekje en hun steentje willen bijdragen. Zonder dit gevoel van verbondenheid stopt het project met bestaan.

De klusjes die we doen zijn geen grote werken, maar het dagelijks onderhoud zodat Het Molenhuis en haar omgeving, een plaats blijft waar iedereen thuis kan komen. Wie de handen uit de mouwen wil steken voor een deugddoende, ontspannende inspanning is welkom op de volgende werkweekends. Samen werken schept dichte banden en dat is waar het in Het Molenhuis uiteindelijk om draait.

Wat is het Molenhuis?

VZW Moulin de Belle Meuse is een unieke organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers om betaalbare activiteiten aan te bieden. Eén van onze belangrijkste doelen is om mensen die het financieel niet zo breed hebben de kans te geven deel te nemen aan activiteiten die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. We willen een inclusieve gemeenschap creëren waar iedereen toegang heeft tot verrijkende ervaringen.

Onze activiteiten zijn dus zo betaalbaar omdat we ze samen vormgeven. Steunend op een belangrijke pijler van de vzw ‘ samen verantwoordelijk’ wordt gevraagd om hier en daar een handje toe te steken en te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden zoals: koken, afwassen, hout aanvullen, vuur maken, kuisen,… Op deze manier dragen wij allemaal samen dit mooie project.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier

Inschrijving pas geldig na betaling.

Kostprijs (inclusief eten)

Het molenweekend is gratis!

Heb je het financieel breed genoeg en wil je graag ons project extra ondersteunen zodat anderen laagdrempelig kunnen blijven genieten van onze activiteiten, dan zijn we zeer blij met een extra bijdrage. 

Rekeningnummer: BE96 9795 4234 6405
Op naam van: Nele Steeno
Vermelding: vrije bijdrage molenweekend + naam  

Meebrengen

- Hoeslaken en kussensloop
- Slaapzak of donsdeken
- Toiletgerief
- Werkkledij
- Pantoffels
- Zaklamp

Verantwoordelijke:  Nele Steeno
Telefoonnummer: 0495/36.48.96
E-mail: nele@moulindebellemeuse.be