Molenmeerdaagse

31 juli 2024 (18u) - 9 augustus 2024 (16u)

De meerdaagse is een jarenlange traditie in Het Molenhuis. Een mengelmoes van klussen, koken, alledaags onderhoud, spelende kinderen, ontspannende activiteiten, genieten van de omgeving en vrolijke avonden bij de ondergaande zon.

Ook dit jaar vliegen we er weer tegenaan. Voor de kinderen is er een programma vol activiteiten in het bos, in de beek, rondom het huis waar zij volop de natuur kunnen exploreren olv een volwassene. De volwassenen dragen zorg voor de dagdagelijkse taken en wat klussen rondom het huis. Natuurlijk zijn er ook voor hen ontspannende activiteiten voorzien.

Iedere avond maken we tijd voor een rondje en het plannen van de volgende dag. Tijdens de week voorzien we 2 rustdagen en daarnaast is de dag opgebouwd uit werkjes en een ontspannend moment. Heb je zelf nog een voorstel of zin om een activiteit te begeleiden, dan ben je meer dan welkom.

Ieder doet de dingen binnen eigen kunnen en op eigen ritme. De activiteiten geven we vorm volgens de talenten die er aanwezig zijn. Alle suggesties zijn meer dan welkom.

Kom gerust langs al is het maar voor enkele dagen, niet aarzelen om je in te schrijven. Samen werken en leven schept dichte banden en dat is waar het in Het Molenhuis uiteindelijk om draait.

Welke activiteiten kan je zoal verwachten?

Dit programma wordt nog aangepast ifv inschrijvingen en voorstellen die er komen.

Wat is het Molenhuis?

VZW Moulin de Belle Meuse is een unieke organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers om betaalbare activiteiten aan te bieden. Eén van onze belangrijkste doelen is om mensen die het financieel niet zo breed hebben de kans te geven deel te nemen aan activiteiten die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. We willen een inclusieve gemeenschap creëren waar iedereen toegang heeft tot verrijkende ervaringen.

Onze activiteiten zijn dus zo betaalbaar omdat we ze samen vormgeven. Steunend op een belangrijke pijler van de vzw ‘ samen verantwoordelijk’ wordt gevraagd om hier en daar een handje toe te steken en te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden zoals: koken, afwassen, hout aanvullen, vuur maken, kuisen,… Op deze manier dragen wij allemaal samen dit mooie project.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier
Liefst voor één week voor startdatum
Inschrijving pas geldig na betaling.

Kostprijs (inclusief eten)

Ouder dan 18 jaar: 8 € pp/nacht
13 t.e.m. 17 jaar: 6 € pp/nacht
6 t.e.m. 12 jaar: 4 € pp/nacht
4 t.e.m. 5 jaar: 2 € pp/nacht
0 t.e.m. 3 jaar = gratis - De ouders zorgen zelf voor aangepaste voeding en eventueel een kinderbedje.

Rekeningnummer: BE26 7340 4936 5329  
Op naam van: Helga Hoeterickx
Vermelding: Meerdaagse + data + naam

Meebrengen

- Hoeslaken en kussensloop
- Slaapzak of donsdeken
- Toiletgerief
- Werkkleding en gerief
- Pantoffels
- Zaklamp

Verantwoordelijke:  Nele Steeno
Telefoonnummer: 0495/36 48 96
E-mail: Nele@moulindebellemeuse.be