Herfstwandelweekend

20 september 2024 (18u) - 22 september 2024 (16u)

Twee dagen lang intens samen genieten-geven-nemen-ontdekken-lachen-helpen-kokerellen-rusten-plagen-wandelen enz... en zo een flinke dosis energie opdoen om de komende winter met voldoende levenslust tegemoet te gaan.

Vrijdagavond: Wie eerst is en binnen kan, zorgt voor een warme kachel. Vanaf 19u staat de soep klaar. Met een boterham en een kommetje soep leren we elkaar kennen. Omstreeks 21 uur tracht iedereen aanwezig te zijn. Dan verzamelen we rond de kachel en maken we enkele afspraken.

Zaterdag wandelen we een ganse dag, de afstand schatten we in tussen 18 en 20 km. We ontbijten om 8u15. Tegen 9u30 zijn we paraat om met lichte bagage, een drankje en een koekje aan onze tocht te beginnen. We rijden eventueel eerst een stukje met de auto om een nieuw stukje Ardennen te ontdekken. We proberen 1 auto, beladen met picnic, ergens onderweg achter te laten.

Tegen 12u45 belanden we aan onze “foodtruck” waar we kunnen kokerellen De zon is alvast besteld. Vermoeid, verrijkt en voldaan vinden we Het Molenhuis terug. Dan beginnen we het grote feest van samen kokerellen, tafel dekken, eten, afwassen, warm douchke enz... Rond de kachel laten we onze ervaringen en verhalen de vrije loop. Een gezelschapsspel (Chinees p…?)

Zondagmorgen zijn we er alweer tijdig bij om volop van de dag te genieten. We ontbijten om 8u15 en vertrekken om 9u30 voor een wandeling van een 4-tal uur. Middagmaal rond 13u30 uur, gevolgd door de opkuis. Tegen 16u nemen we afscheid.

Wat is het Molenhuis?

VZW Moulin de Belle Meuse is een unieke organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers om betaalbare activiteiten aan te bieden. Eén van onze belangrijkste doelen is om mensen die het financieel niet zo breed hebben de kans te geven deel te nemen aan activiteiten die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. We willen een inclusieve gemeenschap creëren waar iedereen toegang heeft tot verrijkende ervaringen.

Onze activiteiten zijn dus zo betaalbaar omdat we ze samen vormgeven. Steunend op een belangrijke pijler van de vzw ‘ samen verantwoordelijk’ wordt gevraagd om hier en daar een handje toe te steken en te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden zoals: koken, afwassen, hout aanvullen, vuur maken, kuisen,… Op deze manier dragen wij allemaal samen dit mooie project.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier

Liefst voor één week voor startdatum
Inschrijving pas geldig na betaling.
Iedereen die de afstand aan kan is welkom.

Kostprijs (inclusief eten)


Vanaf 27 jaar: 44 €

13 t.e.m. 26 jaar: 36 €

4 t.e.m. 12 jaar: 28 €
0 t.e.m. 3 jaar = gratis 

Rekeningnummer: BE39 0001 0314 2019
Op naam van: Leo Van Noten
Vermelding: herfstwandelweekend + data + naam

Meebrengen

- Hoeslaken en kussensloop
- Slaapzak of donsdeken
- Toiletgerief
- Regenjas: warme onderlaagjes
- Pantoffels
- Zaklamp
- Stevige, waterdichte, wandelschoenen
- Rugzakje
- Wandelstokken (voor wie niet zonder kan).

Verantwoordelijke: Leo Van Noten
Telefoonnummer: 016/69.79.37
E-mail: hildeenleo@yahoo.co.uk