Fietsweekend

3 mei 2024 (18u) - 5 mei 2024 (16u)

Vorig jaar zijn 8 moedige fietsers in de gietende regen zuidoostwaarts vertrokken langs rustige, verharde wegen, richting Houffalize. Gelukkig mochten we kleddernat binnen in het café om onze inwendige en uitwendige batterijen op te laden en op te warmen.

Ook dit jaar verzamelen we voor ons fietsweekend voor sportieve fietsers en “pillendraaiers” op vrijdagavond vanaf 18u. voor een bordje soep en een potje palaver.

Zaterdag vertrekken we om 10u. voor een tocht van ± 70 km, de picknick in de fietszakken. We fietsen aan een gezapig tempo om te genieten van de omgeving. Bij tijd en stond maken we een stop. De stevige klimmen doet ieder op zijn tempo maar op de top wachten we tot iedereen boven is.

Dit jaar fietsen we naar Gouvy. We snorren er de Ravel op naar Bastogne maar in Buret takken we af naar … Houffalize … om te picnicen in een caféetje waar de batterijen kunnen opgeladen worden. In Wibrin zien we waarheen de wind ons waait. ’s Avonds eten we ‘goeien boef’. Je kan Het verdunnen met bergbier of klimwater.

Zondag mikken we op een tocht van 40 km. Om 13u. arriveren we terug in Het Molenhuis. We eten ons buikje rond. Nadien wassen we samen af en poetsen de kamers.

Wat is het Molenhuis?

VZW Moulin de Belle Meuse is een unieke organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers om betaalbare activiteiten aan te bieden. Eén van onze belangrijkste doelen is om mensen die het financieel niet zo breed hebben de kans te geven deel te nemen aan activiteiten die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. We willen een inclusieve gemeenschap creëren waar iedereen toegang heeft tot verrijkende ervaringen.

Onze activiteiten zijn dus zo betaalbaar omdat we ze samen vormgeven. Steunend op een belangrijke pijler van de vzw ‘ samen verantwoordelijk’ wordt gevraagd om hier en daar een handje toe te steken en te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden zoals: koken, afwassen, hout aanvullen, vuur maken, kuisen,… Op deze manier dragen wij allemaal samen dit mooie project.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier
Liefst voor één week voor startdatum
Inschrijving pas geldig na betaling.

Kostprijs (incl. 3 maaltijden per dag)

Vanaf 27 jaar: 44 €

13 t.e.m. 26 jaar: 36 €

4 t.e.m. 12 jaar: 28 €

0 t.e.m. 3 jaar = gratis

Iedereen is welkom die de afstand aankan met de fiets!

Heb je het financieel breed genoeg en wil je graag ons project extra ondersteunen zodat anderen laagdrempelig kunnen blijven genieten van onze activiteiten, dan zijn we zeer blij met een extra bijdrage. 

Rekeningnummer: BE39 0001 0314 2019
Vermelding: fietsweekend + naam + datum

Meebrengen

- Onderlaken en kussensloop
- Slaapzak
- Toiletgerief
- Warme kleren
- Fiets in goede staat
- Herstelgerief
- Reserve binnenband
- Fietshelm
- Fietstas

Verantwoordelijke: Hilde De Loose en Leo Van Nooten
Telefoon: 016 69 79 37
E-mail: hildeenleo@yahoo.co.uk