Fietsweekend

5 mei 2023 (18u) - 7 mei 2023 (16u)

Vorig jaar zijn 8 moedige fietsers in de gietende regen zuidoostwaarts vertrokken langs rustige, verharde wegen, richting Houffalize. Gelukkig mochten we kleddernat binnen in het café om onze inwendige en uitwendige batterijen op te laden en op te warmen.

Ook dit jaar verzamelen we voor ons fietsweekend voor sportieve fietsers en “pillendraaiers” op vrijdagavond vanaf 18u. voor een bordje soep en een potje palaver.

Zaterdag vertrekken we om 10u. voor een tocht van ± 70 km, de picknick in de fietszakken. We fietsen aan een gezapig tempo om te genieten van de omgeving. Bij tijd en stond maken we een stop. De stevige klimmen doet ieder op zijn tempo maar op de top wachten we tot iedereen boven is.

Dit jaar fietsen we naar Gouvy. We snorren er de Ravel op naar Bastogne maar in Buret takken we af naar … Houffalize … om te picnicen in een caféetje waar de batterijen kunnen opgeladen worden. In Wibrin zien we waarheen de wind ons waait. ’s Avonds eten we ‘goeien boef’. Je kan Het verdunnen met bergbier of klimwater.

Zondag mikken we op een tocht van 40 km. Om 13u. arriveren we terug in Het Molenhuis. We eten ons buikje rond. Nadien wassen we samen af en poetsen de kamers.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier
Liefst voor één week voor startdatum
Inschrijving pas geldig na betaling.

Kostprijs (incl. 3 maaltijden per dag)

Ouder dan 18 jaar: 20 € pp/nacht
Rekeningnummer: BE39 0001 0314 2019
Vermelding: fietsweekend + naam + datum

Meebrengen

- Onderlaken en kussensloop
- Slaapzak
- Toiletgerief
- Warme kleren
- Fiets in goede staat
- Herstelgerief
- Reserve binnenband
- Fietshelm
- Fietstas

Verantwoordelijke: Hilde De Loose en Leo Van Nooten
Telefoon: 016 69 79 37
E-mail: hildeenleo@yahoo.co.uk