Wandelen, cucinare e mangiare
met Rosa en Virginie

29 november 2024 (18u) - 1 december 2024 (16u)

‘Heb je een lievelingsgezegde?’, vroeg de mol.

‘Jazeker’, zei de mol. 

‘Welke is het?’

‘Staat het water je tot aan de lippen, neem dan een taartje.’

‘En werkt dat?’

‘Elke keer weer’.

Uit ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy

Een weekendje wandelen, gerechten ontdekken uit de Italiaanse keuken, samen verrassende voor- hoofd- tussen- en/of nabereidingen bereiden, vreemde baksels uit de oven halen… ’t is voor de durfers maar ook de niet-durvers of minder avontuurlijk aangelegde zielen zijn van harte welkom. 

Je schept of laat op je bord scheppen wat je kan opeten. Eerst proeven mag. De vingers aflikken wordt ten sterkste aanbevolen. Het voorrecht om den pot uit te likken is reeds voorbehouden aan... 

Om onze eetlust op te wekken, de spijsvertering te bevorderen en al onze zintuigen te laten genieten, wordt er, voor of tussen het koken en smullen, gewandeld. De afstand van de uitgestippelde tochten kan variëren afhankelijk van de deelnemers en tijd die we voorzien. We mikken wel op 15 km tot 20 km.

Na de afwas maken we het gezellig in de nabijheid van de stoof. Naar hartenlust vertellen, een boek lezen, een stukje voorlezen uit je favoriete boek, een deuntje spelen, breien, elkaar uitdagen in een gezelschapsspel, lekker niksen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Doelgroep

Iedereen die graag wandelt, houdt van de Italiaanse keuken en wil bijdragen aan een deugddoend, hartverwarmend weekend. 

Dagindeling

Vrijdag:

Zaterdag:

Zondag:

Wat is het Molenhuis?

VZW Moulin de Belle Meuse is een unieke organisatie die volledig afhankelijk is van vrijwilligers om betaalbare activiteiten aan te bieden. Eén van onze belangrijkste doelen is om mensen die het financieel niet zo breed hebben de kans te geven deel te nemen aan activiteiten die anders misschien buiten hun bereik zouden liggen. We willen een inclusieve gemeenschap creëren waar iedereen toegang heeft tot verrijkende ervaringen.

Onze activiteiten zijn dus zo betaalbaar omdat we ze samen vormgeven. Steunend op een belangrijke pijler van de vzw ‘ samen verantwoordelijk’ wordt gevraagd om hier en daar een handje toe te steken en te helpen met de dagelijkse taken in het huishouden zoals: koken, afwassen, hout aanvullen, vuur maken, kuisen,… Op deze manier dragen wij allemaal samen dit mooie project.

Inschrijven

Inschrijven via het inschrijvingsformulier
Ten laatste twee weken voor startdatum.
Inschrijving pas geldig na betaling.

Kostprijs (incl. voeding)

Ouder dan 26 jaar: 44 €
13 t.e.m. 26 jaar: 36 €
4 t.e.m. 12 jaar: 28 €
0 t.e.m. 3 jaar = gratis - De ouders zorgen zelf voor aangepaste voeding en eventueel een kinderbedje.

Heb je het financieel breed genoeg en wil je graag ons project extra ondersteunen zodat anderen laagdrempelig kunnen blijven genieten van onze activiteiten, dan zijn we zeer blij met een extra bijdrage. 

Rekeningnummer: BE95 4451 5181 4158
Op naam van: virginie De Pla
Vermelding: wandelcucinareweekend + naam

Meebrengen

Verantwoordelijke: Rosa en Virginie

Telefoon:  0497482457 - 0473/56 25 28

E-mail: rosa.latorre62@gmail.com  - vdepla@hotmail.com