Nee! Het Molenhuis is voornamelijk een sociaal project en draait volledig op vrijwilligers. Voorrang wordt gegeven aan groepen die aandacht hebben voor mensen die het moeilijker hebben in onze samenleving, maar het Molenhuis is in principe beschikbaar voor iedereen die onze krachtlijnen respecteert.

Sociale sector: Het betreft hier vooral vzw’s die tot de Bijzondere Jeugdbijstand behoren, initiatieven of organisaties voor mensen in armoede, voor volwassenen of kinderen met lichamelijke, psychische, mentale en sociale beperkingen, MPI’s (o.m. BSO en BLO), ...

Jeugd en scholen: Het betreft vooral bosklassen voor lager- en secundair onderwijs. Deze doelgroep (jongeren tot 18 jaar) staat onder begeleiding van minstens 1 volwassene.

Derden: Het betreft gezinnen, familiebijeenkomsten, verenigingen, vriendengroepen, ... De groepsstructuur, het samenzijn en het samen beleven met respect voor de natuur en het huis is zeer belangrijk. Alsook bezinningsdagen, vormende activiteiten, opleidingen, alternatieve geneeswijzen, meditatie enz... Meestal gebeuren deze activiteiten onder deskundige begeleiding.

Nee. Elektriciteit, gas, mazout en water zijn inbegrepen in de prijs. Indien het huis smerig achtergelaten word, kan de vzw beslissen om een kuisploeg in te schakelen. Deze extra kosten worden dan doorgerekend.

Als u maar een deel van Het Molenhuis reserveert, kan het andere deel nog altijd ingenomen worden door een andere groep tijdens dezelfde of een overlappende periode.  U wordt hiervan vooraf verwittigd en de groepen dienen onderling afspraken te maken over het gebruik en opkuis van de gemeenschappelijke delen. 

Wenst u alleen in Het Molenhuis te verblijven zal u het ganse Molenhuis moeten reserveren.

Indien u uw aanvraag doet minder dan drie maanden voor de verblijfsdatum, betaald u het volledige bedrag binnen de 3 weken na de goedkeuring van uw reservatie.

Indien u uw aanvraag doet meer als drie maanden voor de verblijfsdatum:

- Bij verhuur van het woonhuis betaald u het volledige bedrag binnen de 3 weken na de goedkeuring van de uw reservatie.

- Bij verhuur van het kamphuis of het ganse huis betaald u een voorschot van 20% binnen de 3 weken na de goedkeuring van uw reservatie.

Bij niet betalen binnen de 3 weken, word de periode terug opengesteld.

Bij opzegging door de gebruiker, minimaal 3 maand op voorhand, zal het volledige voorschot terugbetaald worden. Bij opzegging minder dan 3 maand maar langer dan 1 maand op voorhand wordt de helft van het voorschot teruggestort. Bij latere opzegging zal het volledige voorschot ingehouden worden.

Het contract kan ten vroegste anderhalf jaar op voorhand worden opgemaakt aan de geldende tarieven voor de betrokken periode van het gebruik.

Een optie voor gebruik kan eerder dan anderhalf jaar vooraf worden genomen, maar bindt geen van beide partijen.

De kamers in Het Molenhuis zijn niet verwarmd. Voorzie dus aangepaste slaapkledij. Een slaapzak of donsdeken is onontbeerlijk (er zijn enkele dekens extra ter beschikking). Om hygiënische redenen breng je zeker een hoeslaken en een kussensloop mee. Verder alle persoonlijke spullen: warme kleren en regenjas, toiletgerief, laarzen, wandelschoenen, zaklampen, rugzakje, drinkbeker en drinkbus, huispantoffels,(alles aangepast aan het seizoen). Lees steeds de vermelding: ‘Meebrengen’, bij elke activiteit.

- Honden (en andere huisdieren): Het Molenhuis is voor iedereen, dus ook voor mensen met allergieën.

- Grote geluidsversterkers en megafoons: deze verstoren de natuurlijke omgeving en haar stilte.

- Wc-ontkalkers: het Ardens water is super zacht hierdoor zijn deze zinloos.  Gebruik eventueel reinigers op basis van azijn.

- Chloorproducten (Javel) en ontsmettingsmiddelen (Dettol e.d.): deze zijn nefast voor ons zuiveringsstation.

- Wasverzachters (Zeer zacht water)

Het Molenhuis staat voor eenvoud/soberheid en ontmoeting. Daarom is er geen internet of WIFI aanwezig. Praat met mekaar!  

Bellen/sms'en in het huis is moeilijk. De dikke natuursteen muren houden elk signaal tegen. Op het terras ben je echter wel bereikbaar. Buiten is 4G of 3G te ontvangen afhankelijk van uw netwerk.